Mirva

Grann

Asiallasi.

Espoon menestys perustuu korkeaan työllisyyteen, menestyviin yrityksiin, osaamiseen ja laadukkaaseen koulutukseen.

Espoossa oli vuoden 2020 tammi-toukokuussa henkilötyövuosien mukaan estimoituna noin 111 000 yritystyöpaikkaa. Ennen koronaa yritysten tarjoamien työpaikkojen osuus oli kolmen vuoden aikana ollut selkeässä nousussa.  Korona vei pohjan usealta yritykseltä.  Pienyrittäjänä tiedän miltä tuntuu, kun onnistuu ja tilauksia tulee tai kun tilauskirja on tyhjä ja kuluista täytyy huolehtia.

Vaikka korona tukea myönnettiin tuhansille yrityksille, on meillä suurin korjausliike vielä edessä. Liian moni on joutunut lopettamaan toimintansa tai supistamaan sitä. Samaan aikaan kun osa aloista on kasvanut, osa on pudonnut kaikkien tulojen ja tukien ulottumattomiin. Tapahtuma- ja kulttuuriala ovat järkyttävimpiä pudokkaita. Kulttuurilla on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus ja ajan ilmiöitä ilmentävä rooli. Toivon meidän jokaisen kiitoksena suomalaisen kulttuurin luomiselle, nostavan heidät mahdollisimman pikaisesti takaisin areenoille ja esiintymislavoille.

Arvostan kaikkia yksin yrittäjiä ja yrittelijäisyyttä ylipäänsä. Oma tarinani alkoi viisi vuotta sitten, kun mahdollistin yrittäjyyden kautta itselleni työpaikan mielenkiintoisissa markkinoinnin, viestinnän ja palvelumuotoilun projekteissa. Yrittäminen on valinta, johon liittyy valtava määrä vastuuta. Vastuuta itsestä ja toisista, ympäristöstä ja yhteiskunnasta.

Toimeliaisuuteen ja ahkeruuteen tulee kannustaa, oman työnsä hedelmistä nauttimisesta tulee tehdä tavoiteltava tila. Yrittäjyyden tulee olla vaivatonta ja kannustavaa. Verotusta tulee kiristämisen sijaan keventää ja sen myötä motivoida yritystä investoimaan ja työllistämään.

Haluan olla tiiviissä yhteydessä Espoolaisiin yrittäjiin, sekä parantaa yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä Espoossa. Yrittäjyyteen tulee valmentaa nuorempaa sukupolvea ja kouluissa sekä oppilaitoksissa yrittäjyyskasvatuksen tulee olla mukana opetussuunnitelmissa.